2014 - Lübeck - På cykeltur

Gå til indhold
Lübeck - nordtysk historie
 


Lübeck foråret 2014 - Lars' fødselsdag
 
Fredag d. 11. april

 
Vi kommer først med færgen 15.45 pga volleydag på Samsø Skole – 9. kl. eleverne slås nemt i 2 sæt.
 
Bilen pakkes og vi spiser en sandwich på færgen.
 
”Magda” opdateret med nyeste kort fra Vesteuropa viser vejen og ifølge hende er vi fremme i Dr. - Julius Leber Str. kl. 20.30. Vi gør dog holdt i Scandinavian for at proviantere, så vi har lidt til aftensmad, når vi kommer frem. Turen går uden de store vanskeligheder, kun de sædvanlige fjolser af medtrafikanter.
 
Fremme i Lübeck finder vi nemt adressen, men løber ind i et problem, da navn på udlejer – Theuerkauff- ikke står på ringeklokken. Det er mørkt og gode råd er dyre. Heldigvis ligger en knejpe på modsatte side af gaden og hun hjælper med at finde frem til navn på døren og ringer til Olaf. Vi lukkes ind og får nøglen udleveret og betalt for lejligheden. En fin langstrakt lejlighed på 2. sal. Vi slæber alt op i lejligheden, fordi bilen må ikke langtidsparkeres i gaden, men skal stilles på en P-plads i Kanal Str. ”Magda” finder vej for os – de få hundrede m. er lange, når det meste er ensrettet færdsel. Vel etablerede finder vi aftensmaden frem og får spist ved 22 – tiden. Brød med ost, fleischsalat og nutella. Sidder lidt og snakker og går i seng ved halv tolv tiden – trætte efter en lang dags rejse og tidligt oppe – Karin er mødt kl. 6.30.
 
Lørdag 12. april.
 
Vi vågner tidligt, sengen er ikke den bedste. IKEA møbler er ok, men ikke de bedste senge. Vi er oppe lidt over 7. Theuerkauff har fortalt, at der er en bager lige om hjørnet og de åbner kl. 7. Jeg står udenfor bageren kl. 7.30, men desværre åbnes der først halv otte om lørdagen, så jeg går lige en tur op og ned af strøget først. Det er underligt. Jeg erindrer intet fra vores korte besøg i Lübeck i forbindelse med hotelopholdet ved ”søen” for år tilbage. Tilbage ved bageren lidt over 8, nu kan jeg få rundstykker, men hverken smør eller juice/mælk. En lille tyrkisk butik tæt ved har smør, men kun lunken UHT-mælk – FØJ.
 
I lejligheden har Karin kogt æg og dækket op til morgenmad. Mmmm. Fred og ro, vi skal ikke nå noget. Vi skal kun finde ud af at mødes med Lars, som var hele turens udgangspunkt. I julen hos bedstemor i Voldum aftaltes at besøge ham til fødselsdagen. Jeg troede det var i Påsken, det var det så ikke, men alligevel vil vi gerne besøge Lübeck og ham. Vi prøver at ringe til ham, men telefonen tages ikke. Vi sender flere sms'er, stadig uden resultater. Et nyt telefonopkald, hvor der lægges en besked på svareren. Noget senere ringer han tilbage – var i IKEA, så ingen grund til panik. Vi behøver altså ikke ringe til mor, så hun kan steppe op få timer senere. Vi aftaler at mødes søndag til en frokost – Lars finder stedet. Han sender en sms med restaurant. Det bliver Schiffergesellshaft på Kohberg. Via kort finder vi stedet og glæder os til at hilse på den unge mand. Vi har sågar købt en gave – David Beckham duftevand.
 
Efter morgenmad og opvask begiver vi os ud det gode vejr for at se den gamle bymidte.På cykeltur og andre ture
Copyright Rams5-Design
Tilbage til indhold