2022 - Hvad gik galt? - På cykeltur

Gå til indhold
2022 - Hvad gik galt?


Denne sommer skulle turen gå til Nord-Norge, men det blev meget anderledes. Historien om Nord-Norge først. Til Steve Harley koncert 19. feb. dette år, allerede her var det gået skævt. Pga. corona var koncerten udsat 2 gange fra foråret 2020, efteråret 2020 og endelig dette forår. Her var vi Sonja, Karen, HC og Karin & jeg til en fantastisk koncert med dette 70ér ikon (Make me smile). I Fuglsø centret på Djursland lagde vi de første planer for en fælles ferie i Norge omkring, der hvor HC arbejder. HC planlagde en uges ferie med fly til Bodø og videre til Stokmarknes, et lille samfund med flere øer. Alt var klart til sommerens ferie, men SAS og piloterne ville det anderledes.
Går på ferie fredag 1. juli. Planen er de første 2 uger i sommerhus, campingplads som blandede bolsjer. MEN lørdag 2. juli blev alt dette ændret pga. en smadret finger i plæneklipperen. Brombær skal lige klippes og blade m.m. der ikke kan rives med skal lige en tur gennem plæneklipperen. En gren i hjulet, der skal trækkes ud – først den ene vej så den anden vej – medfører højre ringfinger kommer under skjoldet på en kørende , ja du læste rigtigt, på en kørende plæneklipper og yderste del bliver smadret. De mange tanker, der hurtigt flyver gennem hovedet, er vanskelige at få med på tryk her, men at plæneklipperen stadig kørte, var for et øjeblik glemt, så det kom bag på mig, og at ”det her er noget skidt” fløj også gennem hovedet. Karin er netop kørt i Brugsen, men bliver via tlf. kaldt tilbage meget hurtigt. Der bliver ringet til skadestuen, men en ventetid på over 30 min. gør at det ændres til 112. Her går det hurtigere og vi kører til Tranebjerg, så den tilskadekomne finger kan tilses. Et håndklæde er strammet omkring fingeren, som næsten er holdt op med at bløde ved ankomsten til sygehuset. Fingeren bedøves og lægen forsøger at redde så meget som muligt ved at sy en løs lap fast. Han syer dog kun 2 sting, for ikke at ødelægge evt. levende væv, så resten fæstnes med ”plaster”. Han ved ikke om det kan lykkes, men håber, at det vil leve videre idet der ellers vil være en blotlagt knogle, som kan gøre det nødvendigt at fjerne yderste led på fingeren. Lige nu 3 uger senere ser det stadig lovende ud. Lægen er desuden bekymret for betændelse, så jeg får penicillin til 3 dage, hvilket lader til at være nok. Ingen infektioner so far. I starten dagligt på skadestuen for at få skiftet forbinding og tilset fingeren. De 2 sting tages efter 12 dage, ikke nogen rar oplevelse, men dog overkommelig. Værste smerte var første dag/aften. Her måtte jeg tage ekstra medicin efter bedøvelsen af fingeren var forsvundet. Så meget for den tilskadekomne finger.
I første uge får vi besøg af Freja, der selv tager bus fra Herning til Aarhus og derefter Lilleøre til Samsø. Dejligt med lidt adspredelse til Tour de France og lænestol. Der bliver desuden også læst Afdeling Q videre, men de første dage, kan jeg end ikke betjene en IPad. Fredag kører vi Freja hjem og bliver et par dage i sommerhus, med nøje krav fra sygeplejersken om at tjekke for feber, da hun er bekymret for infektion og kødædende bakterier. Så vi køber digi-øretermometer på apoteket i Skjern. Fælles aftensmad i sommerhuset fra grill og lørdag passer vi Per og har ham bl.a. med i vaskehal (bilen vaskes og ikke Per).
Mandag retur til Samsø og skadestuen. Alt ser fint ud og vi får lov til at flyve til Nord-Norge af sygeplejerskerne, da vi selv har læge og sygeplejerske med. Vi følger SAS og Tour’en tæt i denne 2. uge af ferien. Ingen overenskomst, men forhandlinger. Efter fingertjek torsdag og opfyldning af forbindsstoffer fredag formiddag kører vi i sommerhus med 2 til bristepunktet fyldte kufferter. Vi afventer spændte lønforhandlingerne i Sverige hele weekenden. Lørdag fejrer vi Rasmus’ 15-års fødselsdag med stegt flæsk og persillesovs. Vi får også lige en gåtur ned og kigger til Tove af Middelfart. Søndag kommer beskeden fra HC så, turen til Norge er aflyst. Ærgerligt.
Vi ændrer planer. Fuldt booket færge mandag gør, at vi beslutter os for at tage på miniferie i Tyskland. Vi finder et hotel syd for Schleswig ned til en sø. Det vælger vi og Lena skifter forbinding søndag, så vi er klar til start mandag morgen.

Mandag 18. juli
Morgenmad sammen med Lena, Rasmus og Per. Freja er på Fyn. Hende var vi i øvrigt lige i Esbjerg med lørdag sammen med Per. På hjemturen frokost med Per på Time-Out i Tarm.
Vi forlader Stauning ved 9-tiden og kører mod Süder Lügum. Her provianteres og afleveres pantflasker. Vi fortsætter nedover til Husum. En dejlig tur og vejret er i forbedring. Vi kommer til Husum ve 2-tiden og efter en del besvær finder vi en restaurant, fri for uderygere og med en lækker fiskeret mit Bratkartoffeln. Hertil en dejlig kold fadøl. Nu ligner det ferie. Efter frokost går turen østover mod Schleswig, nærmere betegnet Owschlag/Okslev. Vi finder hotellet og får tjekket ind. Vi har et værelse øverst mod søen og med balkon. Den bliver vi meget glade for. Det er mod øst, så vi har fin aftenskygge og fred og ro. Efter indkvartering søges efter indkøbsmuligheder. Vi ser, at der ligger en Edeka både her i Owschlag, men også en i nærmeste by, som hedder noget Frisch Markt og derfor tror vi det er den største. Vi kører derfor de 4 km til Alt Duvenstadt og småhandler til aften. Vi finder senere ud af, at det var omvendt, hvad størrelsen angår af de to butikker. Med den store og sene frokost bliver det kun til en lille yoghurt og en dessert til aftensmad. Efterfulgt af usaltede peanuts. Ikke godt. Og lidt snolder. Bedre. Vi er begge trætte og går til ro.

Tirsdag 19. juli
Morgenvækning er ikke bestilt men starter kl. 6.45. Brandalarmen lyder og vi kommer hurtigt ud af sengen. Heldigvis har vi balkonen med direkte adgang til brandtrappe, så vi er ikke bekymrede. Den bliver ved med at lyde efter at have slukket flere gange. Jeg kigger ind på gangen ved lyden af stemmer og endelig maner hotelchefen til ro. Ingen panik eller brand, alt er under kontrol. Da vi kommer ned til morgenmad noget efter får vi at vide, at en engelsk gæst, overlæge har røget på værelset, men heldigvis nu sidder udenfor.
En god morgenmad med æg, dog savner Karin bacon og springer ægget over i dag. Resten er i top ok rundstykker og pålæg, ost, marmelade og Nutella.
Efter morgenmaden går turen sydpå til Rendsburg. En kort tur på kun 15 km og vi finer P-hus nær Alt Stadt. Vi finder turistinfoen, men da de opfordrer til mundbind, forsyner vi os blot med et bykort. Mundbind ligger i bilen. Vi vil gerne til gangtunnellen under Kieler kanalen og vandrer rundt både i rigtige og forkerte retninger, og det ender med at Karin sætter Google til at lede os derhen. Det lykkes i høj sol og masser af varme, velindsmurte i faktor 50. En hyggelig tur gennem byen og vi når tunnelen ved den kunstige kanal. Her finder vi en rulletrappe, der forsvinder ned i dybet. Karin bliver helt forskrækket, men vi bevæger os ud på det flydende fortov og nedad. Vi undrer os over, de der medbringer cyklen på rulletrappen, trods forbud mod dette. Tunnelen er lang, formentlig et par hundrede meter og her er dejlig køligt. Ovre på sydsiden går vi en kort tur ned til kanalen. Vi kan se en del af højbroen over byen, den særlige bro der slår en sløjfe om sig selv. Et imponerende bygningsværk. Ingen kolde drikke, kun et ishus, så vi går tilbage mod Alt Stadt. Ved turistinfoen finder vi en café og får os et par Schorle (æble og rabarber). Vi finder senere ud af, Schorle er saft spædet med dansk vand. En dejlig kølende og forfriskende drik i denne varme.
Efter forfriskningen går vi en tur i C&A og finder bukser til Bjarne. Så er der arbejdstøj til det nye skoleår. Forretningen er ikke så stor, som i Flensborg, så der må vi nok også lige forbi senere. Ikke mere i Rendsborg, så vi vender tilbage til bilen, der står på toppen af P-huset, da alle pladser nede under var Kvinde pladser (her gælder Me Too ikke, da der må være tale om diskriminering af mændene). Det er varmt, i bilen er der 44 grader, men klimaanlægget køler os heldigvis hurtigt ned. Vi er endnu ikke klar til at vende tilbage til hotellet, så vi beslutter os for at køre mod Eckernforde/Egernførde. Her har vi været tidligere og vi regner med at kunne spise en sen frokost der. Landevejen fører os mod turistområdet ved bugten og fjorden. Vi leder efter P-pladser og efter en længere tur ud på landet også finder vi et nyt og moderne P-hus. Vi går mod havneområdet og finder en restaurant (Luzifer), vi tidligere har spist på (Kålrabi med pølser). Her er ingen pladser, så vi leder videre. Vi finder en bager med en dejlig skyggeplads ud mod molen og bestiller laksesandwich og en kold sodavand. Det er for varmt til øl/vin. Vi bliver hængende og nyder sommeren og det pulserende liv på havnen. Kun en larmende lastbil med varer til en lukket restaurant forstyrrer os nogle minutter. Det er blevet kaffetid, så det bliver også til en Torte med kaffe til. Et parhyggelige timer i skyggen, men stadig ikke klar til hotellet. Vi sætter kursen via GPS mod Kiel, men drejer fra tidligere og kører retur mod Owschlag. På vejen gør vi holdt i Gettorp og handler drikkevarer, yoghurt og mysli i en meget stor og flot Edeka. Vi overvejer at handle her senere p ferien, men bliver enige om, at det er en for lang omvej. Herefter går det mod hotellet, kun med et kort stop i den lokale Edeka i Owschlag. Her skal vi have en kold øl med fra.
Vi er tilbage på hotellet kl. ca. 18.30 og nu er det tid til at slappe og nyde udsigten ud over søen. Hen på aftenen dukker flere op ved søen på bænken. Der er sågar en, der prøver sig med en fiskestang uden held. Det bliver sengetid efter en god varm oplevelsesrig dag i det nordtyske område. Vi afventer en rigtig hed nat.

Onsdag 20 juli
Ingen morgenvækning, så vi bestemmer selv rytmen i dag. Et bad og morgenmad. I dag prøver Karin røræggen uden bacon og Bjarne skal prøve kagen. Her er tale om en købe roulade a lá Dan Cake. Ingen stor oplevelse, men det skulle prøves.
I dag går turen nordpå til Flensborg og Schleswig. Vi hopper på A7 mod nord og starter med Citti. Vi køber kun, det der kan holde til at stå i en meget varm bil hele dagen, dvs. ingen drikkevarer eller mad. Vi kører til centrum og parkerer i Holms P-kælder. En del er afspærret, men forhåbentlig holder den hele dagen. Vi tager en gåtur på strøget og opdager at Karstadt ikke længere findes i Flensborg. Her har vi bl.a. spist frokost sammen med oldemor tidligere. På vejen mod Nordertor kan vi finde skygge langs butikkerne, men på tilbagevejen er det svært at forblive i skygge. Derfor går vi i C&A dels for at blive afkølet, men også for at kigge på bluser og skjorter. Ingen bluser til Karin, men en ny stak skjorter til Bjarne skolebrug. Godt nedkølet og irettesat om at gå rigtigt gennem køsystemet forlader vi atter butikken. Det er ved at være frokosttid, så vi finder Rote Strasse og Weinstuben med de sublime Flammkuchen. Vi bestiller et par disse sammen med en æble- og rabarber Schorle. Vi sidder indenfor og nyder den dejlige frokost i forholdsvis kølige omgivelser.
Efter frokost er det tid til en tur i Saturn. Her indkøbes noget så gammeldags som cd’er. Et par samlebokse med originale album af City og David Edmunds. Ellers er det blot et kig rundt på løst og fast, lige fra film til tilbehør til kaffeautomater.  Nu er det slut med Flensborg for denne gang. Tilbage på motorvejen til Schleswig og ind forbi Museums slottet Gottorf. Her genkendes byen og vi parkerer bilen tæt på strøget og domkirken. Vi går til fods på strøgtur. Karin skal have sin årlige tyske isdessert. Vi går en runde og finder en dejlig italiensk iscafé. Vi sætter os klar udenfor, men grundet varmen og ingen betjening sætter vi os ind. Og heldigvis for det. Her er både klimaanlæg og servering. Endnu et par Schorle og derefter en stor lækker isdessert med kirsebær. Mums. Ferien er reddet. Vi smutter tilbage af strøget og finder en sandwichbar og tager et par sådanne med hjem til hotellet. En let og behagelig aftensmad på balkonen. Turen fra Schleswig bliver ad omdirigerede veje grundet ny asfaltering på den store landevej fra Schleswig og sydpå. GPS’en leder os sikkert tilbage til Owschlag. Vi runder igen i dag Edeka for kølige drikkevarer. Bjarnes finger er mærket af de lange gåture og øvrig brug af hånden, så der skal lige et panodiler og hvile på sengen til før han er klar igen. Inden sengetid bliver det til en kvartfinale i kvindefodbold i tv.

Torsdag 21. juli
Sidste dag på Tysklandsturen. Morgenmad som vanligt. Derefter tjekker vi ud og kører nordpå. Kort inden den danske grænse drejer vi vestover og kommer til Süder Lügum ad Flensburger Strasse. Her skal de sidste indkøb foretages. Radler og kaffe til John. Det bliver også til et par glas Nutella og en kasse Weissbier. Erdinger er på super tilbud i Edeka. 13.99 for 20 stk (½L). Ved grænsen ringer vi til Peter og inviterer os på en kop kaffe. Hyggeligt lige at få hilst på ham. Det må være en fast bestanddel af vores tysklandsture. I stedet for håndtryk mener han, at jeg fortjener et los i rø…. Man må ikke komme til skade med en plæneklipper efter at have slået græs i mere end 40 år. Kaffen drikkes og en lille tur i haven for kig på solfangere, solcellerne kommer senere. Farvel til Peter og Jegsing og tilbage på sporet mod Stauning. Bjarne drejer kun forkert 2 gange, så vi næsten kommer omkring Tjæreborg. Det tætteste jeg var været på Tjæreborg Rejser, hvis de stadig eksisterer, er vist nok opkøbt af Spies. Om de stadig eksisterer, er uvist. Da Annette og Jørgen er i vores sommerhus, kører vi til Lena. Her får vi kaffe og aftensmad. Lena skifter ligeledes min forbinding. Alt ser fint ud. Vi vil ikke forstyrre de 2 i sommerhuset og kører derfor til Randers, da vi regner med, at vi har en frokostaftale fredag i Randers med Sonja, Karen og HC.
DET er slut på miniferien i Tyskland og resten af dagbogen vil blive i prosatekst og ikke dagbogsform, ligesom første del var.
Tilbage på campingpladsen er det underligt, at naboerne ikke er hjemme. Men det bliver nu også kun et kort besøg for vores vedkommende. Et par sms’er til Sonja og HC for bekræftelse af frokostaftalen og vi kører til byen, der er kendt for laks og pæne piger.
Vi møder på Slotskroen, men kommer et par minutter for sent pga. det ikke længere er muligt at gå igennem fra Dytmærsken, så vi må udenom og gennem slotspladsen. Vi spiser en pariserbøf med oste som dessert. En hyggelig middag, men dog ikke målbart med en tur til Norge sammen. Efter frokost går vi en tur gennem byen og ser til vores store overraskelse, at rigtig mange butikslokaler står tomme. Næsten hele Storegade er tømt for barer og diskoteker, Maxim er væk. Vi er rystede, fortsætter via Houmeden, der ser lidt mere normal ud. Pladsen foran Niels Ebbesen er dækket med et grønt klæde, grimt, men det er nok en del af moderne byliv. Vi returnerer til slotspladsen, hvor Karen og HC stiger på el-cyklerne. De er kommet nordfra med tog og skal pedalere hjem, dog med hjælpemotor. Vi siger også farvel til Sonja og begiver os tilbage til campingpladsen. Dog kun for en kort bemærkning inden vi kører til Hov for at tage Isabella hjem. Slut på Karins ferie. Fra tirsdag er hun atter tilbage i Videbæk. Bjarne bliver på Samsø for at skiftet forbinding 2 gange om ugen.
Som afslutning på ferien er der planer om en sejltur på fjorden. Det spoleres dog af en motor, der sætter ud fordi den ikke får tilført benzin. Det bliver derfor kun lige en tur i sejlrenden og tilbage igen. Det lykkes at holde gang i Tove, når Lena håndpumper benzin. Når John igen får friuge, vil han ordne problemet. Det er formentlig ikke så voldsomt, da det er meget tydeligt, at det er benzintilførslen, det er galt med. Her kan så godt være flere mulige fejl, men det skal han nok finde ud af.
SLUT
På cykeltur og andre ture
Copyright Rams5-Design
Tilbage til indhold